African wildlife

Door: Niels en Laura

Blijf op de hoogte en volg Niels en Laura

18 Juli 2013 | Zimbabwe, Victoria Falls

Na even bijgekomen te zjin in Swakopmund, Namibie, zijn we op pad gegaan. In de ochtend hebben we een townshiptour gedaan in de wijk 'Mondesa', waar we het echte gezicht van Namibie hebben gezien. Met onze gids, tevens bewoner van de wijk, bezochten we lokale marktjes een school (met een heleboel enthousiaste kinderen) en een horero vrouw die een weeshuis runt. Erg indrukwekkend allemaal. Ook kregen we wat lokale delicatessen voorgeschoteld. Op de markt kregen we oliebollen!! De lunch bestond uit een soort pap, gekookte spinazie en jaja.. rupsen! Niels werkte deze zonder moeite weg, maar bij Laura ging het niet vanzelf (lees kokhalsbewegingen).
's Middags zijn we de woestijn ingereden en heeft Laura geskydived. Nadat ze met beide voeten weer veilig op de grond stond moest dat natuurlijk gevierd worden en zijn we 's avonds met de groep de discotheek in gegaan.

Na een tussenstop in Brandberg, om rotswandschilderingen te bekijken, zijn we naar het nationale park Etosha gegaan. We hebben hier 2 nachten gekampeerd en veel moois gezien. Het hoogtepunt was een gigantische mannetjes olifant in musth, die op reikafstand van de truck stond. Erg indrukwekkend!

De Okavango Delta. Het Drifters kamp lag ver van de bewoonde wereld vandaan en is alleen bereikbaar via traditionele Mekoro boot. Al snel werden we verwelkomd door olifanten in ons kamp en die hebben we daarna ook veel gezien. Supergaaf om in de middle of nowhere omringd te zijn door vele olifanten. Ook de nijlpaarden begroetten ons dagelijks met hun zware 'lach' en de leeuwen hielden ons 's nachts wakker met gebrul.
Later hebben we de delta vanuit een klein vliegtuigje mogen bewonderen en hebben we de vele dieren vanuit de lucht kunnen spotten.

Inmiddels zijn we in Victoria Falls. Erg toeristisch, maar de watervallen zijn zeer de moeite waard!
We hebben weinig internet, maar hopen snel ook wat foto's te kunnen posten. Waarschijnlijk wordt dit over een paar dagen in Johannesburg.

Geniet van de zomer in Nederland en tot de volgende update!

• 18 Juli 2013 - 17:16

Jeroen:

Hey Luitjes,

Klinkt weer mooi allemaal! ... maar Niels lees ik het nou goed... heb je de luchtduik zelf niet genomen? ;)
    Nog heel veel plezier gewenst... owja en om jullie feestgevoel nog wat te versterken: hier in Nederland regent het al weken :)

Groeten!

• 18 Juli 2013 - 20:17

Klaas En Raj:

Hahha. Rupsen. Niels je bent een held! Wat super dat jullie in een vliegtuigje hebben gezet. Is daar ook een filmpje van? Geniet van al het moois daar.

Groeten

Klaas en Raj

• 18 Juli 2013 - 21:52

Truus Mamsie:

Lieve kinders,
    Wat genieten jullie toch heerlijk van al dat moois! Wij kunnen het gevoel een beetje meevoelen na onze reis en onze ervaringen met de niet wilde olifanten. En dan weer een vlucht, nu met z'n tweeen in een klein vliegtuigje, dat moet ook een mooi uitzicht zijn geweest. Ik zei al tegen pappa dat we een weekend met julliemoeten reserveren om de ene dag jullie foto s te bekijken en de andere dag die van ons :-)!
    Nog heel veel plezier daar en ik mis jullie wel hoor, maar t contact tot nu toe is heel fijn!
    Dikke kus voor jullie van pap en mam vanuit een warm Belanda! XXXX