Jawsome Capetown

Door: Niels en Laura

Blijf op de hoogte en volg Niels en Laura

28 Juni 2013 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Wat hebben we al veel gezien en gedaan!
We zijn onze reis begonnen in Simon's Town (net onder Kaapstad). We zouden daar de haaienduik doen maar helaas zat het weer niet mee en werd de trip gecanceled. Wel zat Boulders Beach vlakbij, waar je Afrikaanse pinguins kan spotten. Wat een leuke dieren! Vooral gaaf als ze met een hele groep uit het water komen en vervolgens onhandig het strand op waggelen.
Ook Kalkbay, een schilderachtig kustplaatsje, was een bezoekje met de trein waard. Daar hebben we een van de lekkerste pizza's ooit op :)
Wat opviel was dat de straten gevuld zijn met golf 1'tjes, lekker retro. De zewerden hier tot 4 jaar geleden hier nog steeds nieuw verkocht.

Na 2 dagen zijn we met een scenic ritje langs de ruige zee naar Kaapstad getrokken. Hier hebben we onszelf ondergedompeld in toeristische attracties.
Vanwege het toen nog slechte weer zijn we met een paraplu richting het aquarium gegaan, dan maar daar haaien spotten...
Gelukkig klaarde het weer de dagen daarna op en hebben we volop van de stad kunnen genieten; Company Gardens, Bo-Kaap, District 6, martkjes in de City bowl en de talloze goede eetcafe's en restaurants.

Donderdag was het eindelijk zover, we gingen naar de haaien! Na een lange rit vanuit Kaapstad naar Gansbaai werden we vriendelijk ontvangen door de White Shark Diving Company. Hier werd ons vooral verteld wat we niet moesten doen, geen ledematen buiten boord en vooral niet proberen de haai aan te raken. Leek ons logisch..
Het was een ruige zee, met hoge golven (niels... zeeziek). We zetten koers richting Shark Alley waar de kooi al in het water ligt te wachten. In de snijdende kou hijsen we onszelf in 7mm wetsuits. De crew begint met het 'chummen' om de haaien te lokken, het wachten kan beginnen.
Na een klein uur duikt de eerste haai op, een kleintje blijkt later. We worden snel de kooi in geleid en voordat we het weten zien we een witte haai voorbij zwemmen! De crew roept steeds 'down, down, down!' als een haai in de buurt komt. Ze lokken ze met aas steeds dichterbij.
Uiteindelijk hebben we 4/5 haaien gezien, waarvan de grootste wel 4 meter was. het wachten werd meer dan beloond!

Ook vandaag hebben we weer veel hoogtepunten van Kaapstad bezocht. Indrukwekkend Robbeneiland, historisch Castle of good hope en als klap op de vuurpijl de 1088 meter hoge Tafelberg! Vandaag was het de eerste dag dat de tafelberg niet in de mist gehuld was. We hebben ontzettend veel mooie foto's geschoten.

Morgen begint onze rondreis met Drifters. Hoewel we nu al veel natuur hebben gezien, zullen we dan pas echt het wilde Afrika aanschouwen.

• 28 Juni 2013 - 22:12

Sofie:

Ja deze inmiddels reisfreak gaat jullie natuurlijk volgen!
    Have an awesome time. Ziet er nu al goed uit.
    Niet te veel braaien, hoor :-)
    Geniet lekker

• 28 Juni 2013 - 23:05

Manon:

Wat een jaloersmakende foto's en verhaal geniet ervan maar dat doen jullie vast en zeker

Xx

• 29 Juni 2013 - 00:57

(schoon)moeder:

Hallo jullie, ja fantastische foto's maar er zullen nog heel veel mooie plaatjes komen denk ik. Echt geweldig hoor !! En dat nog 7 weken !!! Nou alle twee n dikke kus en geniet !! XX

• 29 Juni 2013 - 09:00

Marian:

Wat gaaf!!! We blijven jullie uiteraard volgen. Geniet !!!

• 29 Juni 2013 - 09:19

Pap:

Blij dat je haaien hebt gezien, indrukwekkend . Mooie foto's!!
    Ben ook blij dat alles goed is gegaan. Nu op naar het volgende avontuur.
    Geniet ervan, lekker eten en we gaan jullie volgen. Xx

• 29 Juni 2013 - 15:15

Gerard:

wat een fraaie foto vanuit de kooi
    super en geniet op naar de big five.

• 29 Juni 2013 - 17:04

Jeroen:

Hey niels en laura, ziet er nu al uit al een geweldige trip! Mooie foto geschoten van een white shark! check! Op naar de foto‘s van de big five :) veel plezier!

• 30 Juni 2013 - 21:23

Truus:

Hallo lieve kinders, voor ons zit t erop en gaan nu naar huis, jullie veel plezier met de Drifters. Hopelijk hebben jullie een leuke groep. xx mams

• 01 Juli 2013 - 12:17

Ans Van Gorp:

Hoi Niels en Laura wat een avontuur! Heerlijk land om rond te reizen, en de big five van de zee te zien heb ik nog nooit gehoord. Te gekke uitdaging!
    Hugo vertrekt 12 juli en gaat 15 maanden in Johannesburg werken. Zou leuk zijn als je elkaar ontmoet. Hoor van Anita dat jullie daar in augustus paar dagen verblijven, is haalbaar!
    Hugo zit nu in Ierland, geef hem deze site als hij thuis is.
    Geniet van deze te gekke ervaring!!!

• 07 Juli 2013 - 07:58

Anke:

Hallo Niels en Laura.
    Wat een geweldige ervaringen hebben jullie er nu al opgedaan. Zulke mooie dieren en landschappen kunnen zien, is een voorrecht. Blijf genieten van elkaar en van dit prachtige land. Liefs Anke