Drifters Kick Off, Namib Desert
Door: Niels en Laura
Blijf op de hoogte en volg Niels en Laura
07 Juli 2013 | Namibië, Swakopmund
De groep bestaat uit slechts 7 reizigers, een jong stel uit Denemarken, een Duitse moeder met dochter en een meisje uit Noorwegen.
We zijn begonnen in Kaapstad, waar we nog wat laatste highlights bezocht hebben. We hebben de tafelberg beklommen (wat zeker niet meeviel), Kaap de goede hoop bezocht en hebben een wijn/kaas proeverij in de wijnlanden gedaan.
Na de nodige kilometers gemaakt te hebben in Zuid Afrika hebben we koers gezet naar Namibië. Onze eerste activiteit daar was een 2 daagse kanotocht over de Orange River die deels de grenslijn tussen Zuid Afrika en Namibië vormt. De eerste dag bleek zwaar te zijn, we hadden flink tegenwind en legden een flinke afstand af. Het landschap maakte daarentegen alles goed. We kwamen enorm veel verschillende soorten reigers, aalscholvers en ijsvogels tegen. Tegen de schemering legden we de kano's aan wal en sliepen onder een schitterende sterrenhemel op het strandje. Het was mooi, maar ook ontzetten koud. De volgende dag voltooiden we onze 34 km lange tocht en we werden we met een ouder mercedes bus naar ons kamp gebracht.
De volgende ochtend waren we weer vroeg op en zijn we naar de Fish River Canyon gereden, de op 1 na grootste canyon ter wereld (na de grand canyon in Amerika).
We hebben toen 2 nachten in het Drifters Desert Camp doorgebracht. Dit kamp ligt ver van de bewoonde wereld af in het prive reservaat van drifters. Het was er fantastisch! Tijdens de braai boven het kampvuur kregen we bezoek van een gigantisch stekelvarken, een wilde kat en een stinkdier.
We hebben door het reservaat gewandeld en onze eerste gamedrive gedaan. We begonnen eind van de middag en na een sunset drankje gingen we het spotlight in het donker terug gereden naar het kamp. Wat zijn we tegengekomen: gemsbokken, springbokken, aardwolven en bat eared foxes. Langs de weg hebben we o.a. struisvogels, kudu's, flamingo's en zebra's gezien. Het grote wild laat nog op zich wachten.
Gisteren zijn we de Kalahari ingegaan richting de Sossusvlei. We hebben daar Dune 45 beklommen, sporen in de woestijn bekeken en de deadvlei bezocht. Het rode zand in combinatie met de helderblauwe lucht zorgde voor veel mooie foto's (bureaublad achtergronden).
Overdag is het erg warm in het woestijngebied, terwijl we 's avonds onze slaapzakken flink dicht moeten trekken. Rond het kampvuur zitten we met thermisch ondergoed en drie lagen kleding aan.
Vandaag zijn we aangekomen in Swakopmund, 1 van de grote steden in Namibië. Hier hebben we weer even de luxe van een lodge met warme douche voor we ons avontuur weer voortzetten. We zullen zo ook proberen weer wat foto's te uploaden.
Bedankt voor al jullie leuke reacties op de vorige blog, tof dat jullie ons volgen en meeleven :)
07 Juli 2013 - 20:12
Pap:
Hoi Niels en Laura, geweldig.. wat jullie allemaal al gezien hebben! Normaal zie je dit alleen maar op tv. Heel leuk om dit op deze manier ook te volgen, we kijken er weer naar uit naar het volgende verslag!! Geniet ervan, en weer tot horens. Liefs Pa Diana en Fara.xxx -
07 Juli 2013 - 20:48
Ilona & Jeroen:
Lieve Laura & Niels,
Leuk weer van jullie te horen. Mooie natuur zo aan de foto's te zien. Maar goed dat jullie goede slaapzakken hebben gekocht zo te horen. Gek he, dat het overdag heel warm is en 's avonds enorm afkoelt. Maar wel vet om onder de sterrenhemel te slapen. Geniet ervan samen en tot de volgende blog. Liefs en dikke knuffel Ilona & Jeroen. ps.: het was vandaag in NL perfect waterski weer :-) -
07 Juli 2013 - 22:00
Truus:
Lieve Laura en Niels,
Wat een mooie verhalen weer allemaal. Jammer dat jullie het zo koud hebben 's nachts. In Holland komt nu eindelijk de zomer door. Hebben wij meegenomen uit Indonesie hoor : ) !
Maar wat jullie allemaal doen, zien en meemaken maakt die koude weer goed. overdag is het iig warm heb ik begrepen.
Ik vond het heerlijk dat we even geskyped hebben en je weer even te zien en te horen.
Al die indrukken en de lange dagen is iid erg vermoeiend, die ervaring hebben wij nu ook gehad en we beginnen nu weer langzaam bij te komen. Het is allemaal zo anders dan het dagelijkse leven hier.
Genieten jullie nog maar lekker van alles, hopelijk komen er nu wat grote dieren aan in de parken.
Veel plezier en ik kijk uit naar de foto's en het verhaal.
Dikke kus voor jullie van mamsie! -
08 Juli 2013 - 10:18
Christianne:
Ha Laura en Niels,
Leuk om jullie via jullie verhalen te kunnen volgen. Het klinkt als een reis waarop jullie ook stevig moeten aanpoten. Maar dan maak je ook wat mee.....en des te meer geniet je dan weer van de luxe van een lodge met voorzieningen. Hoewel jullie al genoeg exotische beesten hebben gezien om een dierentuin te vullen, blijft het natuurlijk wachten op de Big Five! Anders kun je niet terugkomen natuurlijk!
Ik wens jullie nog heel veel mooie avonturen toe en vanuit Leiden reizen we een beetje mee!
Liefs, Jeroen, Christianne en Jurre (en een poot van Pleun) -
08 Juli 2013 - 14:49
Foeke:
Jaloersmakende verhalen. Maar het is jullie zeker gegund. Ik ga over een paar dagen naar Oostenrijk, op alpen-koeien-safari ;) Heel veel plezier nog de rest van jullei tijd in Afrika. Greetz, Foeke -
10 Juli 2013 - 18:32
Henri En Marian:
hmmmmmmmm......jaloersmakend ;-) wat een mooie foto's. Super leuk om jullie te volgen. Geniet!
Liefs van ons . -
10 Juli 2013 - 19:48
Lucia:
heey Laura en Niels ik ben zooooo jaloers. al die leuke en spannende dingen...geweldig!!
11 Juli 2013 - 15:15
Bibi:
He Lau en Niels,
Klinkt fantastisch allemaal! Geniet ervan:)
xxxx -
17 Juli 2013 - 00:39
Jasmine:
Hei Lau en Niels,
Super leuk om jullie op deze manier te volgen.
Geniet jullie daar van de hele mooie dingen en ik wacht op de volgende update ;)
Salam! xx